Úvod » Týmové informace

Změny

publikováno 29.08.2014 (aktualizováno 05.09.2016)

vv

Změny a úpravy pravidel Futsalu FIFA k 1.9.2014

Výklad PSMF, řazeno podle důležitosti:

Pravidlo 15 – Autový kop
Pokud je míč rozehráván z prostoru vně postranní čáry a není zahrán do hrací plochy (nedotkne se postranní čáry), jedná se o chybně rozehraný autový kop a ten je přiznán soupeři.

Pravidlo 3 – Střídání 
Pokud náhradník poruší pravidlo o střídání tím, že předčasně vnikne na hrací plochu a tam se dopustí toho, že zabrání soupeři v dosažení branky nebo zmaří vyloženou brankovou příležitost, je vyloučen, tento jeho přestupek není posuzován jako přestupek náhradníka a jeho tým pokračuje v počtu nižším o jednoho hráče.

Pravidlo 8 – Míč rozhodčího
Branka vstřelená přímo z míče rozhodčího neplatí pouze v případě, že je vstřelena prvním dotykem. Pokud se hráč míče před vystřelením již dotkne, nejde o střelu z prvního dotyku a branka potom platí.

Pravidla – Příloha A – Postupy určení vítěze utkání
Délka prodloužení se upravuje v propozicích každé soutěže a může být buď 2x3 nebo 2x5 minut. Počet střel ze značky PK se snižuje z 5 na 3. Další procedury jsou beze změn.

Pravidlo 4 – Výstroj hráčů
Ostatní výstroj – pravidlo upravuje používání ochranných pomůcek. Speciálně u pokrývky hlavy stanoví zejména, že nesmí být spojena s dresem (možnost zlomení vazu při zatažení zezadu), upevněna kolem krku (možnost uškrcení) a nesmí mít vyčnívající části – nelze tedy hrát v čepici s kšiltem, byť otočeným dozadu (ani brankář!).

Pravidlo 3 – Střídání 
Náhradník smí vstoupit na hrací plochu až poté, co z ruky do ruky předá rozlišovací dres hráči, který je střídán. Toto neplatí, pokud je střídán hráč, který pro zranění opustil hrací plochu mimo prostor zóny pro střídání. (V pražských soutěžích se pro náhradníky rozlišovací dresy nepoužívají).

Pravidlo 4 – Výstroj hráčů
Základní povinná výstroj ani spodní prádlo, které může být odhaleno, nesmí obsahovat žádné politické, náboženské nebo osobní slogany, sdělení nebo vyobrazení. Hráč, který toto poruší, není osobně trestán rozhodčím při utkání, ale rozhodčí toto uvede do zápisu o utkání a řídící orgán soutěže potrestá hráčův tým.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil iCyrda | 29.08.2014 9:06
pozor přisli nove změny ve svazu

Aktualita

Předsezónní informace PKFL Jaro 2020
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery